Dag 6: Arkitektene møter ingeniørene

Da var vi kommet til sjette dag av idéworkshopen. Planen for dagen var å arbeide videre med den valgte orienteringen av designet fra gårsdagen, men nå med mål om å konkretisere både bruk, form og detaljering. Men først; en liten tur på verkstedet til NMBU! 

Vi startet dagen fordelt i to grupper for et HMS-kurs på verkstedet. Av overingeniør Roar Økseter ved NMBU fikk vi innføring i de ulike verktøyene vi vil få tilgang til under byggeworkshopen, samt nyttig informasjon om fremgangsmåter for arbeidet på verkstedet. Etter besøket arbeidet vi et par timer i de to gruppene. Den ene gruppen fikk i oppgave å lage en situasjonsmodell til felles bruk, mens den gjenværende begynte prosjektering med digitale verktøy. 

Siden delte vi oss i mindre grupper for mer diskusjon og utarbeiding av skisser, som deretter ble gjennomgått i fellesskap. Gårsdagens idé om et landskap av moduler ble her utfordret gjennom ønsket om et lettere uttrykk, med mulighet for bruk av spileelementer til å trekke konstruksjonen opp fra bakken. Det ble også sett på hvordan flateelementer kunne brukes til definering av rom og sittesoner. 

Etter lunsj kom professor dr. Ing. Thomas Thiis på besøk for hjelp med spørsmål relatert til konstruksjonsprinsipp og andre tekniske hensyn. Styrker og svakheter ved de ulike skissene ble diskutert, hvor konklusjonen ble å videreutvikle det valgte formspråket til en lettere variant, med mulighet for mer organiske former enn den tidligere valgte «kloss»-ordningen. En interessant tanke som oppstod her var en langstrakt modul som sonedelende element på tomten, som kunne bevege seg som et grønt bånd gjennom konstruksjonen. Vi så muligheter for flere ulike løsninger og orienteringer av en slik modul, og den ble slik et utgangspunkt for videre prosjektering frem til morgendagen.

Previous
Previous

Dag 7: Valget

Next
Next

Dag 5: Utemøbler